Skip to content

Gewoon

Barbecueën

front cover willem3d 2

Doe maar gewoon, maar wel goed

Barbecueën met Willem / Gewoon Barbecueën is  zowel bedoeld voor mensen die voor het eerst zelf met een barbecue aan de slag gaan, als voor grillmasters die genoeg hebben van verbrande speklappen, half rauwe kippenpootjes en op schoenzolen lijkende hamburgers. 

In heldere taal wordt uitgelegd hoe een barbecue werkt en hoe je zonder ingewikkeld te doen prima resultaten kunt behalen. Daarbij staan de drie basistechnieken van barbecueën centraal: grillen, indirect grillen en roken. Tevens wordt uitgebreid ingegaan op bereiden met behulp van een rookplank en een zoutplaat, en op het nut van allerhande accessoires.

bigstock Burger with pulled pork class 267843748

Exclusief

Barbecueën met Willem / Gewoon Barbecueën is vanaf 20 april 2019 exclusief verkrijgbaar bij Eterij & Tapperij ‘t Haantje en De Barbecue Outlet.

Aantal pagina’s: 266
Druk: full-colour
Omslag: hard-cover
Prijs: €24,95

Aad Struijk publiceerde eerder diverse succesvolle reisgidsen over Noord-Amerika (onder andere Camperreizen USA & Canada, Wereldwijzer West-Canada) en Rondje Golf.

Praktisch Barbecueboek

Onder de titel Barbecueën met Willem / Gewoon Barbecueën hebben wij een boek samengesteld waarin (letterlijk) antwoord gegeven wordt op talloze vragen over grillen, indirect grillen en roken op een houtskoolbarbecue.

Deze uitgave onderscheidt zich van andere barbecueboeken doordat het in gewoon Nederlands en zonder opsmuk heel praktisch alle aspecten van het barbecueën behandelt. Het staat bomvol nuttige tips en door de overzichtelijke indeling heb je in seconden antwoord op je vraag gevonden. Bovendien leest het door de vlotte schrijfstijl en interessante achtergronden ook makkelijk weg. De no-nonsense aanpak wordt onderstreept door de ruim 50 recepten die stuk voor stuk eenvoudig te bereiden zijn en waarvoor je uitsluitend gangbare en makkelijk verkrijgbare ingrediënten nodig hebt.

binnenwerk

Smaakvolle recepten

In Barbecueën met Willem / Gewoon Barbecueën staan ruim 50 recepten voor verschillende soorten vlees, vis en groenten, maar ook voorbeelden voor onder andere platbrood, pizza en zelfs desserts.

Alle populaire barbecuegerechten komen aan bod, maar ook Amerikaanse BBQ-klassiekers als spare ribs, T-bone steak en pulled pork, alsmede verrassende invloeden uit de Aziatische en Mediterrane keuken. Tevens is er ruimschoots aandacht voor bijgerechten (salades, aardappelen, rijst) en hoe je zelf sauzen, marinades en kruidenmixen (‘rubs’) maakt. Verder vind je in dit boek ook nog handige lijsten waarin Amerikaanse uitdrukkingen (en vleessoorten) vertaald worden, alsmede omrekentabellen voor Amerikaanse maten (cups, ounces, etc.).

MOCKUP